Események

Egy nap együtt, hiszen „Együtt könnyebb”!

A 2024-es év I. Sorstárs találkozójának Veresegyház adott otthont. Sokak számára a város a Medveotthonról lehet híres és elterjedt. Azonban számos más nevezetessége is van a városnak, mint például a Veresegyházi Termálfürdő, Mézesvölgyi Nyár szabadtéri színházi fesztivál, Szentlélek római katolikus templom, Veresegyházi Múzeumvasút vagy a Veresegyházi Szívbarát ösvény.

A Multisport SE – Nordic Walking Veresegyház csapatának köszönhetően a délelőtt együtt sétálhattunk ezen az ösvényen és kipróbálhattuk a Nordic Walking sportot, mely egyesíti a gyaloglás, futás, sífutás előnyeit.

Megtudhattuk, hogy az 50-es években a finn sífutók használták nyári edzéseiken a botjaikat, majd későbbiek folyamán egy finn diák szakdolgozatát a sífutók különleges edzésmódszeréről írta. 2000-be lett az év sportja Finnországban, 2006-ban került Magyarországra.

A Nordic Walking használható betegségmegelőzésre, versenyekre való felkészülésre és óriási szerepe van a különböző rehabilitációs területeken is; de nagyon jó hatást gyakorol a cukorbetegségben szenvedőkre is egyaránt.

Őszintén bevalljuk, amilyen könnyűnek tűnhet két bottal sétálni oly annyira nem az. Nagyon sok mindenre kellett figyelnünk, hogy szakszerűen űzzük ezt a sportot eme rövid idő alatt is, melyben a Nordic Walking Veresegyház tagjai nagy segítségünkre voltak a kb. 1 – 1,2 km-es túra alatt.

Készülődés


A botok megfelelő beállításai


Jó hangulat indulás előtt 🙂


A Multisport SE – Nordic Walking Veresegyház és a GBS/CIDP Betegekért Magyarország Alapítvány bemutatkozása


Elindultunk


Itt-ott néha meg-megállva


Napsütésben sétálva

A nap hátralevő részében a Magor Busz Kft. által Vörös László sofőr volt, aki kis buszával biztosította a jelenlevők szállítását az Alapítvány további programjaira.

Pihenésképpen egy jó fél órás buszos városnézésben lehetett része annak, aki ma velünk tartott. Ezután közösen elfogyasztottunk egy finom ebédet az egyik helyi vendéglátó intézetben.

A Magor Busz Kft. által biztosított alacsonypadlós kis busz állt rendelkezésünkre egész nap

Utunk tovább folytatódott a Misszió Egészségügyi Központba, ahol Dr. Simoncsics Eszter rehabilitációs osztályvezető főorvos fogadott minket és mutatta be az intézetet számunkra. Ezután pedig egy interaktív beszélgetés vette kezdetét.

Misszió Egészségügyi Központ előtt

Az élvezetek is halmozzuk benéztünk egy helyi cukrászdába; volt ott minden: süti-kávé-fagylalt.

Végezetül a veresegyházi Szentlélek Templomot csodálhattuk meg közösen egy kis tárlatvezetéssel.

Szentlélek Templom

 

Szűz Mária szobor


A templom kupolája az orgona sípokkal


Keresztelő Szent János szobor

Délután 17:00-kor Veresegyház Ivacs vasútállmáson búcsút vettünk egymástól és megállapítottuk, hogy ez is egy jól sikerült találkozó volt.

A GBS/CIDP Betegekért Magyarország Alapítvány nevében Boros Zsuzsanna és Cilárik Adrienn szeretné megköszönni elsődlegesen a Multisport SE – Nordic Walking Veresegyház, a Magor Busz Kft., a Misszió Egészségügyi Központ dolgozóinak idejét és rendelkezésre állását; Szigeti Péter önkéntesünknek a szervezést és mindazoknak a résztvevőknek, akik ma velünk tartottak eme csodás napon! 

2024. évi I. Sorstárstalálkozó!

Várunk minden érintettet – kísérővel, vagy anélkül – az idei I. sorstárstalálkozónkon, melynek helyszíne a csodálatos Veresegyház.

Igyekeztünk idén is színes programot összeállítani, melyben reméljük, hogy mindenki talál magának kedvére valót.

Várunk idén is!

Ritka Betegségek Világnapja – 2020. február 29. szombat 

A RIROSZ szervezésében idén 2020. február 29-én szombaton a Mezőgazdasági Múzeumban kerül megrendezésre a Ritka Betegségek Világnapja eseménysorozat.

A civil kiállítók között a GBS/CIDP Betegekért Magyarország Alapítvány is képviselteti magát, így a GBS/CIDP sortársak és/vagy hozzátartozóik személyesen találkozhatnak az Alapítvány Kuratóriumi tagjaival.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az eseményen! 

RIROSZ előzetes programterv: https://ritkanap.rirosz.hu/ritka-nap-2020 

Rare Disease Day: https://www.rarediseaseday.org/

Beharangozó nagy interjú a Karc FM Spájz című műsorában a RIROSZ oldalán:

RIROSZ engedélyével